Recursos

En aquesta secció pots trobar un recull de publicacions i butlletins que es publiquen a xarxameg.

Publicacions
Aquí trobaràs les publicacions que t'ofereix xarxameg. Clica-hi per a veure una descripció de cada una d'elles i, si vols, també per a consultar-les online.

Debats
Arxiu dels articles i comentaris apareguts a l'apartat de Debats. Els que trobeu aquí estan ja tancats, però podeu trobar-ne d'actius a l'apartat corresponent.

Butlletins
Butlletins informatius que et posen al dia de les activitats de xarxameg. Si hi estàs subscrit els rebràs periòdicament al teu correu electrònic. En qualsevol cas, aquí els tens arxivats.

Dades per a la història

En aquest apartat trobareu la relació dels fets més rellevants de la història de l’associació Antics i Amics de Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya, de l’Associació Mossèn Batlle, i del grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans.

El document Dades per a la història comprèn des dels inicis fins el 12 de març de 2005.
El Suplement núm. 1 comprèn el període del 16 d’abril de 2005 al 31 de desembre de 2012, mentre que el Suplement núm. 2 arriba fins el 2 de juliol de 2015.

Caliu

Butlletins informatius d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans.

Monografies de l'Escoltisme
Les Monografies de la història de l'escoltisme són uns fascicles a través dels quals s'expliquen determinats fets de la història del nostre país, des del la Guerra Civil fins al període democràtic, on l'escoltisme i el guiatge han tingut el seu paper i han estat present en la successió de fets. Consta de 8 capítols, i s'encarten juntament amb la revista El Correu.

Podeu veure la versió descarregable en PDF aquí:
 

Espiritualitat i política
La religió torna a ser una protagonista d’aquests temps en crisi. Parlem de religions i de tradicions espirituals diferents...però es parla de Déu? De quin Déu parlen les diferents tradicions religioses o espirituals que es coneixen i es practiquen als nostres països occidentals?
Aquest no és el voluntariat que volem, no només!
Aquests darrers dies han estat dies de reflexió i probablement aquesta és la primera de les virtuts del 2n Congrés Europeu del Voluntariat que hem realitzat les entitats catalanes els dies 9, 10 i 11 de novembre.
Recordem Congrés_Caps:entrevista Xavier Valls
A través de l'entrevista feta a Xavier Valls recordem el Congrés de Caps (celebrat l'any 2002) i reflexionem sobre l'escoltisme i el guiatge.
Recordem: entrevista a Pau López Vicente
Entrevista a Pau López Vicente
Recordem el Xarbot: entrevista Anna Arisa
“Xarbot” significa xàfec intens de curta durada i també és l’acció de sacsejar alguna cosa. Va ser una trobada general de MEG de 10.000 infants i joves que es va fer l’1 i 2 d’abril del 2000 a Vic.
Recordem: Fa 20 anys neix la Taula Pedag. Gral
Moltes vegades m’he preguntat, quina és la distància que hi ha entre aquell cap que cada dissabte va al Cau i prepara activitats pels de la seva Unitat...i les persones també implicades en el Moviment que li ofereixen espais de Formació.
Recordem: El procés de renovació pedagògica per Salvador Juncà
El final del franquisme, la Transició i els primers anys de democràcia van ser també uns anys intensos per a l’associació, amb la unificació de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi, l’impuls de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge i el procés de Renovació pedagògica. Aquest procés va servir per retrobar “l’essència” del mètode escolta i guia i acostar-lo a la nova escola catalana del moment.
Recordem: Entrevista Teresa Climent
Recordem el procés de renovació pedagògica
Entrevista Ricard Masó
Membre d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, la darrera de les responsabilitats d’en Ricard fins ara ha estat la de membre de l’equip organitzador a Girona de la darrera Trobada d’Antics Escoltes de Catalunya – Mallorca – València.
El Sàhara Occidental
Periòdiques explosions de violència ens recorden que al Sàhara Occidental hi ha un conflicte enquistat, del qual cada cop en recordem menys l'origen i les causes. Aquí s'exposen juntament amb algunes perspectives de futur, alhora que es plantegen preguntes necessàries.
Butlletí núm. 18 (Febrer 2013)
22 de febrer: Diada del Pensament
Per la Diada del Pensament d’aquest any ens sumem la campanya STOP THE VIOLENCE de la WAGGGS per treballar dues problemàtiques presents a casa nostra: la pobresa extrema i la desigualtat de gènere.

És una oportunitat per començar a treballar tot transformant el nostre entorn més immediat, començant pel nostre agrupament, els nostres barris, els nostres pobles, les nostres ciutats.

Al web de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge (FCEG) hi trobareu més informació i recursos per treballar la Diada del Pensament..

La Diada del Pensament és també una oportunitat per prendre consciència que som un moviment global i que encara cal educar i treballar per una societat més justa.

Jordi Porta, investit Doctor Honoris Causa
El qui va ser comissari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya durant l’època franquista, primer president de la Federació Catalana d’Escoltisme i patró de la Fundació Josep Sans, Jordi Porta, va ser investit ahir doctor “honoris causa” per la Universitat Autònoma de Barcelona.


Dissabte cultural
El proper 2 de març ens trobarem de nou per conèixer el traçat i utilització del Rec una vegada dins la ciutat de Barcelona.

Clica en aquest enllaç per disposar de tota la informació.


L'escoltisme i el guiatge internacionals cofunden l'Aliança Europea per al Voluntariat

Les organitzacions internacionals de l’escoltisme (WOSM) i el guiatge (WAGGGS), de què MEG forma part, van fundar la setmana passada a Brussel·les l’Aliança Europea per al Voluntariat (EAV), juntament amb quatre organitzacions i xarxes europees que treballen en l’àmbit del voluntariat.

Llegir més.

Consulta l’apartat de recursos del nostre web
En aquest apartat hi trobaràs puntualment totes les publicacions del Caliu que edita el grup d’Antics Escoltes i Guies de la FJS així com les entrevistes en el format complert que des de xarxameg publiquem a la revista El Correu i on es recullen les experiències de persones que han estat en el Moviment.
 
Més informació

Butlletí núm.17 (Novembre 2012)
Lliurats els Premis Jaume Ciurana
El passat dia 22 d’octubre es varen lliurar els Premis Jaume Ciurana de Civisme en els que els projectes de tres agrupaments de MEG varen ser reconeguts.
 
Llegir més


Llum de la Pau de Betlem 2012
Un any més, ens preparem per a acollir a casa nostra la Llum de la Pau de Betlem, aquest cop amb el lema "Posa-hi color!". La rebuda de la Llum a Catalunya se celebrarà el 16 de desembre a les 17:30h a la Plaça dels Apòstols de Girona (en cas de pluja farem la celebració dins la Catedral). Porta el teu fanalet!
 
Llegir més


Dissabte cultural
El proper dia 17 de novembre i seguint amb el tema del “Cicle de l'Aigua”, us proposem ara una visita a un dels punts històrics de subministrament d’aigua a Barcelona.

Clica en aquest enllaç per disposar de tota la informació.Consulta l’apartat de recursos del nostre web
En aquest apartat hi trobaràs puntualment totes les publicacions del Caliu que edita el grup d’Antics Escoltes i Guies de la FJS així com les entrevistes en el format complert que des de xarxameg publiquem a la revista El Correu i on es recullen les experiències de persones que han estat en el Moviment.
 
Més informació


No desaprofitis els avantatges del carnet xarxameg!
Recorda que ser de xarxameg té valor afegit.
Consulta els prop de 70 avantatges que t’oferim.

www.xarxameg.cat

 


Butlletí núm.16 (Octubre 2012)

36a Assemblea de MEG

Convocada la 36a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya pels dies 24 i 25 de novembre a Sant Sadurní d’Anoia.
 
Més informació a http://www.escoltesiguies.cat/assemblea
 

Descoberta de tardor   

El grup d'Antics Escoltes i Guies organitza de nou una nova Descoberta.
El proper dissabte 27 d'octubre descobrirem el Sistema Hidrogràfic Sau, Susqueda, el Pasteral situat en el riu Ter i en el paisatge de les Guilleries amb els seus boscos a principis de la tardor. Completarem aquesta descoberta amb la visita al Monestir de Casserres, la “Pedra dels Sacrificis” i l’església preromànica de Sant Feliuet de Savassona.

En el document adjunt, trobareu tota la informació de la Descoberta.
 
No t'ho deixis perdre, encara hi ha places disponibles!
 
Més informació a www.xarxameg.cat
 
 

Any 2012, Centenari del Guiatge

El 17 d’octubre ha tingut lloc l’acte amb el qual la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge ha volgut retre homenatge a totes aquelles persones que han passat i treballat pel desenvolupament del guiatge i l’escoltisme femení en els darrers 100 anys a nivell mundial i 80 anys a nivell Català.

L’acte l’ha obert el vídeo “El guiatge i l’Escoltisme Femení Avui“, i seguidament ha inaugurat l’acte la presidenta del Parlament de Catalunya, la Núria de Gispert, qui ha encoratjat el moviment a “fer pedagogia” i a ser un “agent actiu en aquest moment històric”, perquè “la societat us necessita a vosaltres i la vostra militància per ser el millor país, cohesionat socialment i nacionalment, i el motor que sempre hem somiat”.
 
Més informació a http://www.escoltesiguies.cat/node/3425
 
 

Consulta l’apartat de recursos del nostre web

En aquest apartat hi trobaràs puntualment totes les publicacions del Caliu que edita el grup d’Antics Escoltes i Guies de la FJS així com les entrevistes en el format complert que des de xarxameg publiquem a la revista El Correu i on es recullen les experiències de persones que han estat en el Moviment.
 
Més informació a http://xarxameg.cat/recursos
 

 
Estàs dinamitzant algun projecte de suport a l’escoltisme i al guiatge?

Vols donar-li ressò?
Vols trobar persones que estan fent coses similars?
Necessites un cop de mà?
Saps d’algun grup de suport?
 
xarxameg és la teva resposta. Envia’ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s’adequa a les vostres necessitats.
www.xarxameg.cat

Butlletí núm. 15. (MAIG 2012)
Més avantatges del carnet!

Aquest mes de maig hem arribat a un acord amb el Diari Ara pels usuaris de xarxameg. El Diari Ara s'ha compromès a donar 2 mesos gratuïts de l'edició electrònica Ara Premium als socis i sòcies de xarxameg, a més a més de nombrosos descomptes en les seves subscripcions anuals i trimestrals.

Tota la informació per apuntar-s'hi la trobareu a:

http://xarxameg.cat/content/diari-araMarxa per la pau i el mediambient

El proper diumenge dia 27 de maig, l'AEiG Terra Plana de Belianes de la demarcació Nord-Occidental, lidera un projecte per sensibilitzar respecte al mediambient i la resolució pacífica dels conflictes. Començant amb la lectura d'un manifest, la marxa recorrerà 33 quilòmetres. Tothom està convidat a unir-s'hi -sempre que sigui amb vehicles no contaminants (bici, patinet, skate o ben a peu). Hi participaran més de 600 persones i una seixantena de col·laboradors.

Trobareu més informacio al web de la Marxa i a la pàgina de Facebook.

 

Descobertes del grup d'Antics


El grup d'Antics Escoltes i Guies organitzen una nova descoberta pel mes de juny. Aquesta vegada han programat un cap de setmana al Monestir de Ripoll i encontorns, seguint l'estela de personatges memorables com el Compte Arnau i Joan Maragall.

No t'ho perdis, encara hi han places disponibles!


Més informació a www.xarxameg.cat


55 anys d'escoltisme i guiatge a Anglès

L'AEIG Sant Miquel, d'Anglès, (Demarcació de Girona), celebra aquest 2012 el seu 55è aniversari. Ho conmemoraran dissabte 26 de maig, i a més a més, animen a tots els membres de l'agrupament a penjar el fulard al balcó.

Més informació


Estàs dinamitzant algun projecte de suport a l'escoltisme i al guiatge?

Vols donar-li ressò? Vols trobar persones que estan fent coses similars? Necessites un cop de mà? Saps d'algun grup de suport?... xarxameg és la teva resposta. Envia'ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s'adequa a les vostres necessitats.

www.xarxameg.cat


xarxameg 2.0

Aquest mes de maig hem creat una pàgina de xarxameg a twitter, que també podeu seguir des del nostre web. Segueix-nos i ens piularem! A més a més, també hem canviat el nostre perfil personal al facebook per una pàgina, que és un format més adaptat a la nostra xarxa, des d'on continuarem publicant notícies i conversant amb tots vosaltres. Us convidem que li feu una ullada.

 
Butlletí núm. 14 (Abril 2012)
Butlletí núm. 14 (ABRIL 2012)


Més avantatges del carnet!

En aquest mes d'abril hem pujat fins a 61 els acords amb entitats que donen accés en condicions més econòmiques a més de 70 llocs del nostre País, des d'hotels, museus, botigues, viatges, sortides, espectacles, etc, als socis i sòcies de xarxameg.El darrer conveni signat és amb FGC, i ens dóna avantatges a 6 mitjans de transport (cremalleres, forfeits, etc) i a 6 allotjaments d'alta muntanya, (a Núria, la Molina i a Port Ainé, entre altres).
Aprofiteu-los!

Llegir més

Creu de Sant Jordi per a Rosa Maria Carrasco, dirigent del guiatge català

La Creu de Sant Jordi suposa un reconeixement específic a la tasca de lideratge i compromís pel país de Rosa Maria Carrasco, que alhora va ser determinant en la inclusió de les noies i dones en el moviment Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. És la dona amb més responsabilitats internacionals al guiatge mundial de la història. La Rosa Maria Carrasco és també un exemple de superació, ja que va passar els primers anys de la seva vida a la presó de dones de Burgos durant la guerra civil, i això no va impedir que s’involucrés des de molt jove en el guiatge internacional i en dedicar la seva vida al servei als altres.
 
No et deixis predre aquest vídeo
Projecte dAntics membres de l'AEiG Cardenal Lluch de Manresa


En ocasió del 60è aniversari del AEIG Cardenal Lluch, el grup d'Antics membres d'aquest agrupament, ha decidit portar endavant un projecte per tal de mantenir viva la seva història. Amb aquest motiu han començat a fer un recull de la història gràfica i documental des dels inicis del agrupament.A Catalunya ja hi ha 100.000 persones amb carnet de monitor i monitora

Quan va començar la FOCA, l’Anna Berga, cap de l’AEiG Mascançà, de Linyola (Demarcació NordOccidental), poc s’imaginava que el seu carnet de monitora tindria un número tan especial com aquest: el 100.001. I, encara menys, que el rebria al Palau de la Música de Barcelona de la mà del conseller de Benestar i Família, Josep Cleries.
Aquest número és possible perquè fa 30 anys que hi ha formació de monitors al lleure en el nostre país i Minyons Escoltes hi és una de les escoles de referència.

Vegeu tot el projecte a: www.xarxameg.cat


Estàs dinamitzant algun projecte de suport a lescoltisme i al guiatge?

Vols donar-li ressò?
Vols trobar persones que estan fent coses similars?
Necessites un cop de mà?
Saps d’algun grup de suport?

xarxameg és la teva resposta. Envia’ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s’adequa a les vostres necessitats.


www.xarxameg.cat


Ja ets amic/ga del nostre facebook?Apunta't a la nostra pàgina


 


Butlletí num. 13 (març 2012)

Més avantatges del carnet!


En aquest mes de març hem pujat fins a 69 els avantatges que us ofereix el carnet de xarxameg: descomptes en museus, espectacles, llibres, productes ecològics, restaurants, viatges o sortides. Aprofiteu-los!
Llegir més


Els 7 nous convenis de març són:

Teatre del Raval, amb un 20% de descompte.
Museu nacional arqueològic de Tarragona, amb un 2 x1 en el preu de l'entrada.
Natura & Ocells, 33% de descompte i preus especials per a grups més grans de 8 persones.
Castells de Lleida, amb un 20% de descompte i un 2 x1 en les activitats.
Bones Notes, amb un 50% pels fills dels socis xarxameg.
Restaurant Matamala, amb un 10% de descompte en el menú o en la carta.
Diari de Girona, amb un 15% en la subscripció.

Més informació en http://xarxameg.cat/carnetdexarxameg


L'Escoltisme i el Guiatge, doblement reconeguts

El “Laboratori de projectes dAprenentatge i Servei, impulsat per l’Àmbit de Mètode i Formació i en què hi han participat diversos agrupaments de MEG, i el projecte “Parc què” per a la conservació de parcs de la unitat de Castors i Llúdrigues de l’AEiG Roger de Flor de Tiana han estat guardonats als VIII Premis dEducació en el Lleure instituïts per la Fundació Lluís Carulla. Felicitats!

Més informació en: www.escoltesiguies.cat/node/3117

 

Estàs dinamitzant algun projecte de suport a lescoltisme i al guiatge?
Vols donar-li ressò?
Vols trobar persones que estan fent coses similars?
Necessites un cop de mà?
Saps d’algun grup de suport?
xarxameg és la teva resposta. Envia’ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s’adequa a les vostres necessitats.
www.xarxameg.cat


15.000 quilos de menjar per lluitar contra la pobresa

Més de 1.800 infants i joves de 30 agrupaments escoltes i guies de la Demarcació del Barcelonès van participar dissabte, 3 de març, en un gran recapte d’aliments per a la Fundació Banc dels Aliments dins del marc del projecte "Desmarca't: som servei, fem recapte”.
A més, la iniciativa tenia altres objectius, com sensibilitzar sobre la situació de la pobresa que viu molta gent, fomentar la solidaritat, reflexionar sobre el consumisme actual i generar un treball d’incidència en l'entorn de la transformació social. També s'ha potenciat el treball en xarxa amb altres entitats de l'entorn.
 Escoltes i Guies de l'Alguer - AGESCI s'adhereixen al Projecte 4vents

El passat dissabte dia 3 de març es va signar a Sant Francesc de l'Alguer el protocol pel qual els Escoltes i Guies de l'Alguer - AGESCI s'adhereixen al Projecte 4vents, integrat per entitats escoltes de Catalunya, Mallorca, Menorca i València

http://www.escoltesiguies.cat/node/3096
http://www.escoltes4vents.org/Ja ets amic/ga del nostre facebook?

Apunta't a la nostra pàgina

 


 

Butlletí núm. 12 (febrer 2012)
Més avantatges del carnet!


En aquest mes de febrer hem pujat fins a
50 les avantatges que us ofereix el carnet de xarxameg: descomptes en museus, espectacles, llibres, productes ecològics, restaurants, viatges o sortides. Aprofiteu-les!Llegir més


Els nous convenis de febrer són:

Museus alimentaris: Museu de la Xocolata i Museu de la Mel (Centre apícola de Melmúria), amb un 20% i un 10% de descomptes respectivament
Museus de catalans il·lustres: Centre Gaudi Reus i Fundació Josep Pla, amb un 40% de descomptes.
Museus de cultura religiosa: Museu Bíblic de Tarragona, amb un 25% de descompte als majors de 18 anys i gratuït per als menors de 18.
Centre d'educació al lleure: Natupark 15% descompte en el preu de l'entrada.
Agència de Viatges: Fauna inhòspita, 3% de descomptes en els viatges contractats.


Més informació en http://xarxameg.cat


Diada del pensament

El proper 22 de febrer, els escoltes i les guies d'arreu del món celebrem la Diada mundial del pensament Escolta, que aquest any va dedicat a la sostenibilitat del planeta, seguint un dels Objectius del Mil·leni de les Nacions Unides. El nostre lema es “escoltant els batecs del planeta” i te com propòsit crear consciència per afrontar els reptes ecològics del Planeta.


Més informació a www.escoltesiguies.catEstàs dinamitzant algun projecte de suport a lescoltisme i al guiatge?

Vols donar-li ressò?
Vols trobar persones que estan fent coses similars?
Necessites un cop de mà?
Saps d’algun grup de suport?
xarxameg és la teva resposta. Envia’ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s’adequa a les vostres necessitats.


Www.xarxameg.cat


Desmarca’t: som servei, fem recapte


La Demarcació del Barcelonès engega el projecte "Desmarca't: som servei, fem recapte" amb l'objectiu de realitzar una recollida d'aliments per donar a la Fundació Banc d'Aliments de Barcelona. Volem que tots els agrupaments i branques de la Demarcació us impliqueu! La recollida es farà el dissabte 3 de març de 2012.
Com pots animar als del teu agrupament a participar al projecte "Desmarca't: som servei, fem recapte"? Ensenya'ls aquest vídeo:Més informació: www.escoltesiguies.cat


Dissabte cultural


El grup d'Antics Escoltes i Guies fa l' assemblea anual dissabte 25 de febrer a Barcelona. La trobada inclou una visita guiada abans: "Barcelona, construcció d'una capital europea (1860- 1888)".


Consulta com inscriure't a: www.xarxameg.cat
Ja ets amic/ga del nostre facebook?Apunta't a la nostra pàgina
Butlletí num. 11 (Gener 2012)
Butlletí núm. 11 (gener 2012)


Més avantatges del carnet!
Aquest mes de gener hem signat acord de col.laboració amb tres empreses: Burricleta, Medaqua i Kontiki, que us portaran a podreu gaudir del lleure al terra, mar i aire, tot amb un 10% de descompte en els serveis contractats.
No deixeu d'aprofitar els més de trenta cinc avantatges que us ofereix el carnet de xarxameg: descomptes en museus, espectacles, llibres, productes ecològics, restaurants o sortides. Informa-te'n al web!


Llegir més


Intel·ligència emocional cada dia
Aquest any tenim una manera especial de mirar al dia a dia: amb el nou calendari 2012 podem connectar amb la nostra intel·ligència emocional i posar en marxa els nostres recursos interns. Petites frases i consells te’n recordaran com viure el dia a dia d'una forma més plena. Si en vols un, només has d'escriure a: info@xarxameg.cat


Llegir més


Comprar a una botiga Socialment Responsable.
Aquest any tindrem el privilegi de poder anar a comprar a una botiga distingida per la Generalitat de Catalunya amb el segell “Establiment RSE”, exemple de bones pràctiques i transparència amb els proveïdors. L'Ecobotiga La Fageda a Matarò s'ha compromés amb xarxameg a donar-nos descomptes en diferents productes.


Més informació en http://xarxameg.cat

Estàs dinamitzant algun projecte de suport a lescoltisme i al guiatge?
Vols donar-li ressò?
Vols trobar persones que estan fent coses similars?
Necessites un cop de mà?
Saps d’algun grup de suport?
xarxameg és la teva resposta. Envia’ns la teva proposta i ens posarem en contacte amb vosaltres per trobar la proposta que més s’adequa a les vostres necessitats.

Més informació en www.xarxameg.cat


Estades solidàries amb SodePau.
Si vols recuperar el sentit de l'aventura i la solidaritat, pots aprofitar les properes vacances per participar en una estada solidària al Magreb, conèixer més les cultures marroquina i algerina compartint el teu temps amb comunitats rurals.

Més informació en http://www.sodepau.org

Butlletí núm. 10 (novembre 2011)
Més avantatges del carnet!
Aquest mes d'e novembre hem signat acord de col.laboració amb Ecomuseu Farinera  on podreu gaudir d'un 25% de descompte en els serveis contractats.
No deixeu d'aprofitar els més de trenta avantatges que us ofereix el carnet de xarxameg: descomptes en museus, espectacles, llibres, productes ecològics, restaurants o sortides. Informa-te'n al web!

Llegir més

MEG celebra la seva 35a Assemblea General
Aquest cap de setmana del 26 i 27 de novembre, s'ha celebrat la 35a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) en la que hi han participat més de 500 persones.
S’ha escollit, entre d’altres s'ha escollit la Trini Molist, com a comissària general de l'entitat, i la Laia Martí, com a coordinadora de relacions. L'acte ha comptat amb la presència de nombroses personalitats i entitats de la cultura i l'escoltisme i el guiatge català.


Llegir més

Llum de la Pau de Betlem
El proper dia 11 de desembre a les 17:30h a la Parròquia de Sant Agustí (Barcelona) celebrarem una nova edició de l’acte d’entrega de la Llum de la pau de Betlem sota el lema "Teixim la Pau...".

Llegir més 
 
Nou debat: Aquest no és el voluntariat que volem, no només!
L’ Arnau Garcia i Conesa, comissari general de MEG, ens
presenta les seves reflexions arrel de la seva participació
en el 2n Congrés Europeu del Voluntariat que hem realitzat
les entitats catalanes els dies 9, 10 i 11 de novembre.
Participa-hi i digues la teva!
 Posa al dia el teu perfil!
Ens interessa conèixer com ets i què n’esperes de xarxameg, per tal de poder adaptar-la als teus interessos i necessitats. Fes-nos-ho saber omplint el teu perfil de la web i, també, penjant les teves idees al portal.

Moltes gràcies!

 
Butlletí núm. 8 (setembre 2011)
Ja hi tornem a ser!
Comença un altre curs i és el moment de continuar i endegar nous projectes. xarxameg vol ser un altaveu de tots ells , de manera que si esteu pensant algun projecte a favor de l'escoltisme i iel guiatge, teniu alguna idea o busqueu gent per a col.laborar-hi, feu-nos-ho saber  i us donarem un cop de mà .
Si enguany el vostre agrupament està de celebració,  i n'esteu preparant una de grossa, no oblideu de comunicar-nos-ho  
Xarxameg, junts en Moviment!

Més avantatges del carnet!
Nous acords amb el parc acrobàtic La Selva de l'Aventura, l'associació Andròmines, el Parc Fluvial del Llobregat i la botiga Artijoc.
No deixeu d'aprofitar els més de trenta avantatges que us ofereix el carnet de xarxameg: descomptes en museus, espectacles, llibres, productes ecològics, restaurants o sortides. Informa-te'n al web!

Llegir més

Memòria de l'escoltisme
En commemoració del 75 aniversari del campament que Mn. Batlle va organitzar a La Pica d'Estats just en el moment en què esclatà la Guerra Civil, el grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, en col·laboració amb la UEC, van organitzar el passat juliol diversos actes. Entre aquests hi va haver una visita al poble d'Àreu (on els va rebre l'alcaldessa) i l'ascensió fins el Pla de Boet fins a la  Font de Mn. Batlle. Entre els diversos parlaments que van acompanyar els actes, destacà el d'en Joan Millan, per a qui continuen sent vàlids els valors de la fe, del país i de l' educació que Mn. Batlle va transmetre a través del mètode escolta de Baden Powell

Llegir més

Posa al dia el teu perfil!
Ens interessa conèixer com ets i què n’esperes de xarxameg, per tal de poder adaptar-la als teus interessos i necessitats. Fes-nos-ho saber omplint el teu perfil de la web i, també, penjant les teves idees al portal. Moltes gràcies!