Projectes que financem


 

Ajuts per a famílies
Per tal de donar suport a famílies amb dificultats i fer que més infants i joves puguin gaudir de l'experiència de l'escoltisme i el guiatge
Aquestes ajudes aniran destinades a cobrir despeses de les activitats pròpies de l’agrupament (transport, material, alimentació per a excursions, campaments o activitats setmanals)


Vull col·laborar
 

Centres Escoltes

Un centre escolta és una casa gestionada per una entitat d’escoltisme i guiatge que reuneix unes condicions específiques quant a l’entorn, l’ús i les instal·lacions. En aquest sentit, un centre escolta és autogestionat pel grup ja que es pretén que el seu propi ús transmeti uns valors i una manera de fer pròpia del mètode escolta i guia. Així mateix, les pròpies instal·lacions reuneixen unes condicions ambientals específiques i estan dotades, en la mesura del possible, d’instal·lacions respectuoses amb el medi ambient. Els centres escoltes ens permeten endinsar-nos en la Natura d'una manera diferent, a part de ser respectuosos amb aquesta.

Tot això comporta la generació de contextos educatius globals i alineats amb els valors del mètode escolta i guia.

Ajuda’ns a continuar treballant en aquest projecte, reforçant la xarxa actual i fent-la créixer!

Vull col·laborar

Terrenys d’acampada
Campaments i Més és la central de reserves de terrenys d’acampada que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya gestiona a través de la Fundació Josep Sans per tal de posar a disposició de les entitats de lleure infantil i juvenil d’àmbit nacional i internacional espais per a l’educació en el lleure.

Ofereix la xarxa de terrenys més gran de Catalunya, permetent que cada entitat trobi aquella instal·lació que més s’adequa a les seves necessitats. Amb més de 20.000 usuaris anuals, disposem de més de 100 terrenys, amb capacitat per a grups des de 5 fins a 300 persones, i adaptats a totes les necessitats: amb i sense instal·lacions, equipaments ambientals, possibilitat de fer servei, etc.

A més a més, aposta per una xarxa compromesa amb la natura, que produeixi el mínim impacte en el medi i que sigui per ella mateixa un context educatiu per fomentar una ciutadania activa i ambientalment sensibilitzada.

Ajuda’ns a millorar els equipaments, les instal·lacions i a fer créixer la xarxa de terrenys per tal que molts infants i joves puguin gaudir de la meravellosa experiència dels campaments!

Vull col·laborar
 
L’Escola de formació de MEG
La nostra Escola de Formació, de base voluntària, ofereix la seva proposta educativa a caps, equips d’agrupament, formadors i formadores i responsables associatius que desenvolupen una tasca educativa, de lideratge i/o de gestió dins l’escoltisme i el guiatge. La formació dels i les voluntàries de la nostra associació és essencial per desenvolupar una tasca educativa de qualitat. 

Ajuda’ns a reforçar l’escola de formació per tal que molts caps puguin formar-se com a monitors i directors i expandint l’efecte de l’escoltisme i el guiatge!

Vull col·laborar

 
Publicacions
MEG elabora, a part de les publicacions periòdiques (El Correu, Correu Exprés,...) altres publicacions que no tenen una periodicitat marcada. Aquestes publicacions s’emmarquen dins les col·leccions Parlem-ne i Drecera.
 
Parlem-ne, és una col·lecció de quaderns escrits per diversos experts, on es reflexiona sobre com fomentar el diàleg, encetar camins de recerca sobre temes d’actualitat i reforçar el compromís col·lectiu en el marc de la nostra tasca educativa.
 
Drecera és una col·lecció d’àmbit pedagògic que vol donar eines als educadors/es de la nostra associació i mostra com l’experiència de l’escoltisme i el guiatge és aplicable a diferents entorns educatius.

Ajuda’ns en la generació de coneixement entorn a l’escoltisme i el guiatge per tal d’editar noves publicacions que reforcin la nostra tasca!
 
Vull col·laborar