En aquesta ocasió ens desplaçarem a Valldoreix i Sant Cugat, per visitar dos centres de referència en la conservació del patrimoni artístic. El Centre de Restauració de Béns Mobles El primer taller de restauració oficial es va crear l’any 1932, al Museu d’Art de Catalunya, i formava part del Servei de Restauració de la Generalitat republicana. En aquest taller es van establir les bases dels actuals mètodes de conservació–restauració a partir de les propostes de Manel Grau, que havia estat becat a Itàlia per la Junta de Museus. El Museu del Tapís Contemporani Casa Aymat Per la seva banda, la casa Aymat està dedicada a l’art contemporani i, especialment, a l’art tèxtil. L’edifici, d'estil noucentista i realitzat el 1926 per l'arquitecte Ramon Raventós, es va destinar a la fabricació de catifes i tapissos gràcies a l’impuls de l’artista Tomàs Aymat i Martínez (Tarragona 1892 - Barcelona 1944).

PROGRAMA I INSTRUCCIONS

9 h 15 Trobada a l’aparcament de la estació de Valldoreix dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Desplaçament a peu fins el CRBMC, al carrer d’Arnau Cadell, 30, de Valldoreix, a 300 m de distància.

Per arribar-hi:

FGC: Línies S1 i S2. Estació de Valldoreix.

Vehicle particular: C-16 sortida 8 i BV-1462.

9 h 30 Inici de la visita guiada al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Caldrà presentar el DNI.

11 h 30 Hora aproximada de finalització de la visita. Desplaçament vers el Museu del Tapís Contemporani Casa Aymat de Sant Cugat, carrer de Villà, 68. Es recomana fer el desplaçament amb els FGC fins l’estació de Sant Cugat. El museu és a 500 m de l’estació.

12 h 30 Inici de la visita guiada al Museu del Tapís Contemporani Casa Aymat de Sant Cugat.

13 h 30 Hora aproximada de finalització de la visita.

 

PREU DE LA SORTIDA

Preu únic per persona: 7,5 €

INSCRIPCIONS A SECRETARIA ABANS DEL 10 DE FEBRER

EN FER LA INSCRIPCIÓ CALDRÀ DONAR NOM I COGNOMS I NÚMERO DE DNI

INSCRIPCIÓ LIMITADA A 30 PERSONES

Tel. 935 902 700 –info@escoltesiguies.cat

A l’atenció de la Neus

Contingut sindicat