En aquesta Ruta Verdaguer visitarem la localitat natal del poeta, Folgueroles, on hi ha la Casa-Museu que porta el seu nom, l’ermita de la Damunt, no gaire lluny del poble, on es va despertar la seva vocació poètica. També visitarem el santuari de La Gleva, on va passar una època molt dramàtica de la seva vida i va escriure “En defensa pròpia”. La descoberta es complementarà amb una visita a Vic, on podrem veure el Museu Episcopal de la mà de Mn. Josep Ma. Riba, i el Museu de l’Art de la Pell, que acull la col·lecció reunida per l’industrial pelleter Andreu Colomer Munmany.

PROGRAMA I INSTRUCCIONS

Dissabte, 6 d’octubre

10 h 30 Trobada a la casa-museu de Verdaguer a Folgueroles (carrer Major, 7).

Com arribar a Folgueroles: Cal anar a trobar l’Eix Transversal (C-25) i per la sortida 187 seguir la N-141d fins el poble.

Visita guiada a la casa, al poble i caminada d’uns 20 minuts fins l’ermita de la Damunt. Durant la visita hi haurà recitació de poesies de Verdaguer.

Dinar de picnic que es portarà cadascú a les taules i bancs que hi ha a l’ermita de la Damunt. [Nota: A l’ermita també s’hi pot pujar amb cotxe].

En acabar, tornar cap els cotxes per emprendre la marxa cap a Vic (per la carretera N-141d). Possibilitats d’aparcament: de pagament a la Plaça Major, a tocar del museu; gratuït a l’estació de ferrocarril, a uns 10 minuts a peu; al seminari, on després anirem a dormir, a 10 minuts a peu (costa 6 € fins l’endemà).

16 h Visita al Museu Episcopal de Vic (plaça del Bisbe Oliba, 3). Ens farà de guia el seu director i antic consiliari general de Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya, Mn. Josep M. Riba.

En acabar la visita anirem al seminari de Vic (Ronda de Francesc Camprodón, 2), totalment renovat i convertit en una hostatgeria moderna i confortable.


Sopar lliure, tot i que es pot sopar al restaurant del seminari.

 

Diumenge, 7 d’octubre

De 7 h 30 a 9: esmorzar de buffet lliure al seminari.

10 h Visita guiada al Museu de l’Art de la Pell de Vic (carrer Arquebisbe Alemany, 5). Hi ha lloc per aparcar.

En acabar, marxa cap a La Gleva. Cal anar a trobar la C-17 direcció Puigcerdà, sortida 67.

11 h 30 Missa al santuari de La Gleva (carrer del Marquès de Palmerola, 2). Lloc per aparcar a la baixada a l’esquerra.

12 h 30 Visita guiada a La Gleva a càrrec del seu rector Mn. Izquierdo.

13 h 30 Dinar a El Rebost de la Gleva: amanida i escalivada, mongetes amb botifarra i cansalada, xai a la brasa amb patates, llom a la brasa, pijama, vi, aigua, cafè i copa de cava.

PREU DE LA SORTIDA

El preu per persona és de 85 € en habitació doble i 95 € en habitació individual.

CAL FER LA INSCRIPCIÓ DEFINITIVA A SECRETARIA

INDICANT SI PREFERIU HABITACIÓ DOBLE O INDIVIDUAL I FENT CONSTAR LES SEGÜENTS DADES QUE ENS DEMANEN A L’HOTEL DEL SEMINARI:

- Nom i cognoms

- Data de naixement

- DNI i data d’expedició

- Amb qui comparteix l’habitació


Podeu fer-ho trucant o escrivint a Secretaria abans del 21 de setembre

 

Tel. 935 902 700 –info@escoltesiguies.cat

 

A l’atenció de la Neus

Contingut sindicat