75 ANYS D'UN CAMPAMENT

El 16 i 17 de juliol es va rememorar al Pla d'Arcalís el campament de Mn. Antoni Batlle.

Fa 75 anys, exactament el 20 de juliol, que Mn. Antoni Batlle portà els seus Minyons de Muntanya a la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya. Hi plantaren una creu que hi restà més de 30 anys.

En desaparèixer i en commemoració dels 100 anys de la mort de Mn. Cinto Verdaguer, els escoltes de l’Agrupament Mn. Puig i Moliné la varen restituir amb una d’igual forma i d’alumini.

En desaparèixer també la segona creu, escoltes i excursionistes decidiren plantar-ne una altre de 400 quilos per dificultar que ningú se la pogués endur.

La inaugurà el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, el senyor Jordi Pujol i Soley el 6 d’agost de 1994.

Fa ara 22 anys que l’Associació d’Antics i Amics de Minyons Escoltes - Guies Sant Jordi de Catalunya i la Unió Excursionista de Catalunya varen construir una font al Pla de Boet, a la Vall Ferrera, que va ser dedicada a Mn. Antoni Batlle.

Els antics escoltes i guies hi organitzaren una B.O. com a cloenda del Centenari del naixement de Mn. Batlle i es concentraren més de 400 persones per fer una neteja de la muntanya, erigir la font, muntar una palanca al Torrent de Sotllo, i posar cinc rètols indicadors.

Amb l’ajuda de quatre equips de deu persones es recolliren més d’una tona de deixalles des de la Pica al Pla de Boet, essent els responsables de cada equip en Ramon Bossa, Josep Pérez, Jaume Farret i Josep Sicart. A més, a Àreu es va muntar una exposició retrospectiva.

Per celebrar aquests actes i retre homenatge a Mn. Batlle i els seus Minyons han fet una trobada d’amistat al mateix lloc on aquell campament es veié frustrat per l’inici d’una guerra incivil.

Dissabte 16 de juliol
    A les 16 h visita a la Serradora- molí d’Àreu

Diumenge 17 de juliol
    A les 11 trobada i parlaments
    A les 12 missa
    A les 16 comiat


Organitzat per: Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans.

Col·laboren:

- Entitat Municipal d’Àreu
- Unió Excursionista de Catalunya
- Mountain Wilderness de Catalunya
- Agrupament Escolta Mn. Puig i Moliné
- Grup Cavall Bernat
- Amics del Patrimoni de la Vall Ferrera


Contingut sindicat